طراحی دودکش خانه

16 نکته در طراحی دودکش خانه

16 نکته در طراحی دودکش خانه ، در زمستان چه نکات ایمنی را در زمینه دودکش ها به کار گیریم؟

1.در ساختمان ها برای پیشگیری از پدیده خطرساز(مکش معکوس) لازم است بر روی قسمت پایین تر ورودی هر آپارتمان از دریچه تهویه کرکره ای یا آیفونی مناسب به طول 50*20  سانتی متر استفاده شود. همچنین زیر درهای ورودی اتاق خواب ها نیز حدود 3 تا 5 سانتی متر باز باشد.

2.مراقب چرخش کلاهک به سمت زمین باشید. در این صورت اینگونه دودکش ها کارایی لازم را ندارند و خارج نشدن گازهای سمی، جان اعضای خانواده را تهدید میکند.

3.عبور دودکش از فضای داخل سفق کاذب و به ویژه حمام به دلیل امکان پوسیدگی و نشت گاز سمی خطرناک است.

4.قبل از روشن کردن شومینه، دریچه خروجی دودکش را باید کنترل کرد تا از سلامت حرکت و بازو بسته کردن داخلی، اطمینان حاصل شود. در صورت باز نشدن دریچه، گاز خطرناک فضای خانه را مسموم میکند.

16 نکته در طراحی دودکش خانه

5.دودکش بایدمجهز به بست نگه دارنده باشد و در محل خود محکم شود.

6.باید از نصب دودکش هایی که از پنجره به بیرون هدایت میشوند، پرهیز کرد. چنانچه به ناچار دودکش از پنجره بیرون رفته است، باید به روش صحیح و به طور کامل محکم در محل خروج از پنجره مهار شود و مجهز به کلاهک باشد و دست کم دارای 1 متر ارتفاع از محل خروج باشد.

7.برای رسیدن هوای کافی و جلوگیری از سوختن ناقص وسایل گازسوز، باید راه ورود هوا به داخل اتاق ها با روزنه های مناسب (زیر درها، دریچه های کرکره ای پایین درها و…) ایجاد شود. این موضوع به ویژه در اتاق های کوچک و فضاهای زیر زمینی اهمیت زیادی دارد.

8.بسته شدن دودکش وسایل گازسوز(حتی در حد جزئی) سبب ناقص سوزی و پس زدن گازهای سمی به فضای خانه میشود.

16 نکته در طراحی دودکش خانه

9.مراقب باشید لباسهای آویزان شده شما در تراس، دودکش همسایه پایین را مسدود نکند.

10.دودکش های آجری به دلیل نفوذ گاز از درزها به سایر قسمت ها خطرساز هستند.

11.دریچه دودکش باید بالاتر از وسیله گازسوز قرار گیرد. نصب هرگونه دودکش از ارتفاع دستگاه به سمت ارتفاع پایین تر(شیب از وسیله گازسوز به سمت زمین) جدا خطرناک است و موجب پس زدن گازهای سمی میشود.

16 نکته در طراحی دودکش

12.مساحت حمام در کنار شفاژخانه، خطرناک و حادثه ساز است.

13.نصب دو وسیله گازسوز شومینه و بخاری در آپارتمان های کوچک و استفاده همزمان از آنها آثار زیان باری به بار می آورد.

14.شعله زرد وسایل گازسوز ناشی از نرسیدن اکسیژن کافی یا نقص در وسایل گازسوز است، نسبت به آن بی تفاوت نباشید.

15.هرگونه نشتی لوله های آب گرم خطرناک است، چون سبب میشود آبگرمکن گازی مدام روشن باشد. این موضوع سبب مصرف سوخت بیشتر و اکسیژن بیشتر میشود و خطرناک است.

16.استفاده از سطل آب و قرار دادن دودکش در آن برای تصفیه گازهای سمی به جای نصب دودکش استاندارد، خطری جدی برای مصرف کنندگان گاز طبیعی(حتی در فضاهای کوچک نظیر مغازه و فروشگاه است)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− پنج = 4